De evenementen website voor de leukste uitstapjes

De klant

Mediabedrijf Reed Business Information is onderdeel van een van ‘s werelds grootste uitgeefconcerns Reed Elsevier. Bij Reed Business Information in Nederland werken ruim 1.000 professionals, onder andere op (web)redacties, in sales- of marketingfuncties of bij IT.

Oplocatie.nl was in 2003 een initatief van RBI en onderdeel van Zibb.nl met per maand 400.000 unieke bezoekers en 2,4 miljoen pageviews. Oplocatie.nl wordt gepromoot in de producten van RBI waaronder FZ, MarketingTribune, Bizz en Misset Horeca.

Het doel

Oplocatie.nl moet als complete gids voor de eventbranche beschouwd worden. Geen eindeloze waslijst van namen, maar een site die vooral gemakkelijk te bedienen is. De gebruiker toetst zelf zijn wens in en in een oogwenk worden de resultaten getoond.

Het resultaat

Oplocatie.nl biedt als online-platform de leukste arrangementen en uitjes, de meest geschikte locaties, organisatiebureaus, cateraars en toeleveranciers. Kortom, alles voor het organiseren van evenementen. Oplocatie.nl is dé database waar (zakelijk) Nederland alle eet-, slaap-, vergader- en feestlocaties, toeleveranciers en evenementenbureaus vindt.

De site bevat diverse zoekmodules zodat bedrijven, locaties of arrangementen eenvoudig en snel gevonden worden. Door middel van ingegeven trefwoorden kunnen deelnemende partijen aan Oplocatie.nl de vindbaarheid via Oplocatie.nl verhogen en dus op Google.

Techniek

Oplocatie.nl werd gebouwd in Classis ASP met daarachter een door RBI ontwikkeld Content Management Systeem. Helaas is de website anno nu niet meer op het Internet zichtbaar.

Deel dit project op Social Media