Zwart en blauw, zwart en blauw, mijn club ik hou van jou

De klant

SC Millingen is een voetbalclub uit Millingen aan de Rijn. Opgericht op 1 april 1997, wanneer Concordia’34 (geel-zwart) en MVV’18 (blauw-wit) overeenstemming bereiken om voortaan samen als één voetbalvereniging door het leven te gaan.

Het doel

Een informatieve website voor de leden van SC Millingen, waarbij leden wedstrijdverslagen kunnen raadplegen, standen kunnen inzien, met elkaar kunnen communiceren via een forum, een fotoboek kunnen raadplegen. Kortom de leden van SC Millingen nog meer binding geven met de Millingse voetbalclub.

Opzet en doorontwikkeling

In 1998 zette Robbert Hock de eerste versie van de SC Millingen website online. Als een van de eerste voetbalclubs uit de regio Nijmegen, ontwikkelde hij een statische website, waarbij de doelstellingen werden gerealiseerd. Internet was in opkomst, en steeds meer mensen wisten de weg naar de website te vinden.

KNVB Onderscheiding

In 2001 ben ik onderscheiden voor mijn verdienste als webmaster voor voetbalclub SC Millingen:

Millingenaar Robbert Hock is in het kader van ‘Vrijwilligers ontmoeten vrijwilligers’ aanstaande zondag eregast van de KNVB in de Amsterdam Arena. Daar strijden PSV en FC Twente om de Johan Cruijff Schaal.

Bondsvoorzitter Jeu Sprengers huldigt Robbert Hock die dag voor zijn werk als webmaster bij SC Millingen. Sinds de fusie van MVV en Concordia houdt Hock het wel en wee van de voetbalclub bij op een internetsite. Niet alleen nieuws en uitslagen van het eerste elftal, maar ook de lagere teams en de buitenveldse activiteiten worden belicht. Vaak met fraaie foto’s.

Naast Robbert Hock worden die dag nog zeven webmasters uit alle hoeken van het land in het zonnetje gezet. Zij krijgen een rondleiding, een workshop digitale nieuwsvoorziening en een buffet aangeboden. Daarna kunnen ze vanuit een vip-box de wedstrijd volgen.

Techniek

De SC Millingen website is ontwikkeld met het PHP framework, met daarachter een MySQL database.

Deel dit project op Social Media