Praktijk voor oefentherapie Cesar & Mensendieck

De klant

Voor de praktijk voor oefentherapie Cesar (van Melanie Heijmen) en de praktijk voor oefentherapie Mensendieck en Fysiotherapie (van Alice Steenhuis) in Mill, Malden, Nijmegen en Groesbeek is een laagdrempelige website ontwikkeld.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

De uitdaging

De uitdaging was om een laagdrempelige website te ontwikkelen, horende bij de doelgroep, die zelf beheerd kan worden, die toekomstvast is en waarop clienten van de praktijken makkelijk in contact kunnen treden met beide opdrachtgevers.

De aanpak

Kayee heeft eerst een inventarisatie gemaakt van de wensen van de opdrachtgevers. Na een uitgebreidt intake- en inventarisatie gesprek zijn we aan de slag gegaan met het uitwerken van de wensen in een HTML prototype. Na enkele aanpassingen kon begonnen worden met het ontwikkelen van de website.

Het resultaat

Het resultaat voor de opdrachtgever is een X(HTML) valide website, gebruik makende van CSS/HTML voor de opmaak aangevuld met JQuery voor een rijkere web beleving. De gehele ASP.NET website werd gebouwd met behulp van C# en Visual Studio 2010.

Aan de backend kant van de website hangt het Umbraco Content Management Systeem. Hierdoor kunnen beide opdrachtgevers de website zelf beheren en onderhouden.

Meten = weten

Bij de bouw en ontwikkeling van de website is rekening gehouden met de belangrijkheid van zoekmachines. Dankzij de kracht van Umbraco en de daarbij behorende structuur en url’s is de website hiervoor optimaal geschikt gemaakt.

Het aanmelden van de Sitemap en het implementeren van Google Analytics zijn uiteraard meegenomen om inzage te krijgen in het bezoekersgedrag van de nieuwe website. Kayee houdt dan ook rekening, bij het ontwikkelen van een website, met SEO oftewel Zoekmachineoptimalisatie!

En Meten = inderdaad weten! Weten wat je doelgroep van je vraagt en waar ze naar op zoek zijn!

Share this project on Social Media